HT tasapeliin ABC:n kanssa

25.6.2015

Keskiviikkona 24.6. HT matkasi Helsingiin Velodromin kentälle ABC-teamin vieraaksi. Viime vuosina ABC on ollut aina piirun verran hämeenlinnalaisia parempi, joten matkaan lähdettiin revanssihengessä.

Suomen kesä oli näyttänyt osaamisensa ja kenttä olikin erinomaisesti kasteltu ja pallo liikkui liukkaasti Velodromin turffipinnalla. Loistavat olosuhteet eivät kuitenkaan näkyneet HT:n otteissa ensimmäisessä erässä. Syystä tai toisesta kone ei käynnistynyt lainkaan, eikä peli auennut millään. Ensimmäinen vartti pelattiinkin melkein kokonaan HT:n päädyssä ja vain loistopelin pelanneen maalivahti Tommi Selvgrenin hyvät otteet pitivät hämeenlinnalaiset pelissä mukana. Kotijoukkueen paine kuitenkin tuotti tulosta ja ABC onnistui iskemään johtomaalin 16. peliminuutilla ja tauolle mentiinkin 1-0 lukemissa.

Puoliajalla koutsi Toivola jyräytti muutaman valikoidun sanan joukkueelle ja jokainen pelaaja nosti tasoaan seuraavalle puoliajalle. Kentälle asteli sisuuntunut HT-85 ja asetelma muuttui. HT painosti ja pelitapahtumat tasoittuivat kentällä. Hiljalleen päästiin ABC:n alueelle ja tilanteita alkoi syntyä vastustajan päädyssä. Painostus palkittiin 49. minuutilla, kun peliin saatiin paljon enemmän malttia ja syötöt alkoivat napsua kohdalleen. Hyvän levityksen päätteeksi Kari Toivola pamautti pommin rinkiin, jossa Olli Vesakoski ehti ensimmäisenä ohjaamaan pallon ABC:n verkkoon. Loppupeli mentiin HT:n hienoisessa otteessa, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin päädyttiin pistejakoon loppulukemin 1-1.

Toinen puoliaika osoitti, että HT:ssa ollaan otettu isoja askeleita kohti Suomi-hokin kärkeä, mutta matkaa on vielä jäljellä. Jos hämeenlinnalaiset mielivät taistella mitaleista loppukesästä, on pystyttävä pelaamaan laatuhockeytä täyden 70 minuuttia eikä vain toista puoliaikaa. Tasapelin johdosta HT on SM-sarjassa kolmantena muutaman pisteen ABC:ta karkumatkalla. Seuraavan kerran HT85 pelaa 29.6. Lahdessa BMT:n vieraana.